У Черкасах бойовика «ЛНР» засудили до 15 років в'язниці

У Черкасах бойовика «ЛНР» засудили до 15 років в'язниці

Укрінформ
За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури засудили жителя Луганщини за фактом участі у терористичній організації та сприянні її діяльності.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Черкаської обласної прокуратури повідомила у Фейсбуці.

«Прокурор у суді довів, що чоловік, будучи уродженцем Мордовії (Російська Федерація), проживав на території Луганської області, де добровільно обіймав посаду старшого навідника «2-го розрахунку знаряддя 2-го протитанкового артилерійського взводу протитанкової артилерійської батареї 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР» та брав участь у діяльності терористичної організації «ЛНР», - ідеться в повідомленні.

Вироком Соснівського районного суду міста Черкаси обвинуваченого визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі засуджений переховується від правоохоронних органів та суду на тимчасово не підконтрольній українській владі території Донецької області.

Читайте також: Допомагав росіянам вивозити крадене зерно: СБУ оголосила підозру колаборанту з Луганщини

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальному провадженні проводилось слідчими УСБУ в Черкаській області.

Як повідомляв Укрінформ, двох засуджених у РФ громадян Молдови відправили на війну в Україну у складі «Вагнера».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-