Загарбники за добу обстріляли чотири райони Харківщини, є руйнування

Загарбники за добу обстріляли чотири райони Харківщини, є руйнування

Фото
Укрінформ
Минулої доби ворог обстрілював населені пункти чотирьох районів Харківщини, є руйнування.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Минулої доби ворог з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілював населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського, та Куп'янського районів. Зокрема, під вогнем були Уди, Козача Лопань, Охрімівка, Тихе, Огірцеве, Вовчанськ, Борисівка, Куп'янськ, Дворічна, Западне та інші населені пункти", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Із прикордонних районів Харківщини евакуювали вже 184 дитини

Зазначається, що є пошкодження приватних житлових будинків та господарських споруд. За добу постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

Прокуратура розпочала розслідування щодо обстрілів житлових секторів Харківщини.

«За процесуального керівництва Куп‘янської та Дергачівської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - повідомляє Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

Зазначається, що, за даними слідства, 29 липня ворог обстріляв місто Куп‘янськ, де внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки. Також під ударом російських військових було село Вільхуватка Великобурлуцької ТГ, де зазнала пошкоджень господарська споруда.

За попередніми даними, окупанти обстрілювали Куп‘янщину з артилерії.

Окрім того, 29 липня близько 20:30 відбувся ворожий обстріл села Борисівка Липецької ТГ, де горів житловий будинок та сарай.

Як повідомлялося, Харківська область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти. У прикордонних громадах оголошена обов’язкова евакуація дітей.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-