Медика з Херсонщини підозрюють у співпраці з росіянами

Медика з Херсонщини підозрюють у співпраці з росіянами

Укрінформ
Колишнього лікаря обласної лікарні Херсона підозрюють у співпраці з росіянами.

Про це повідомляє Херсонська ОВА у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Правоохоронці з’ясували, що у серпні 2022 року колишній лікар обласної лікарні Херсона став «в.о. главного врача» захопленої окупантами «Алешковской центральной районной больницы», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Жителя Лимана, який «зливав» росіянам дані про ЗСУ, засудили до 14 років в’язниці

Як зазначається, виконуючи свої «обов’язки», чоловік перереєстрував медзаклад за законодавством Росії, виплачував зарплатню в рублях. Разом з тим займався антиукраїнською пропагандою, агітацією персоналу до співпраці з окупантами. Примушував працівників брати участь у проросійських заходах.

Фігуранту заочно повідомили про підозру в пособництві державі-агресорці.

Читайте також: СБУ оголосила підозру митрополиту-втікачу УПЦ МП, який благословляв російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України 24 липня поінформувала про встановлення осіб ще 31 колаборанта, які вступили до створеного агресором так званого “головного управління МВС РФ” на тимчасово захопленій частині Херсонської області.

Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності. Їм загрожує справедливе покарання.

За інформацією Офісу генерального прокурора, серед підозрюваних - четверо колишніх працівників Національної поліції України у Херсонській області, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом.

Читайте також: Колабораціонізм: очевидний злочин з неочевидними ознаками

Крім цього, дані про зрадників і колаборантів з Харківщини, які можуть перебувати на території європейських держав, почали вносити в базу Інтерполу.

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева днями розповіла, що українська влада може притягнути до відповідальності близько 10 000 колаборантів, які співпрацювали з російською владою під час окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-