У Львові вшанували пам'ять жертв Скнилівської трагедії

У Львові вшанували пам'ять жертв Скнилівської трагедії

Укрінформ
Сьогодні, 27 липня, минає 21-ша річниця авіакатастрофи на військовому летовищі «Скнилів», внаслідок якої загинуло 77 людей та сотні отримали поранення. У Львові пам’ять загиблих вшанували спільною молитвою та покладанням квітів.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Спершу у храмі Воскресіння Христового УГКЦ відбулось поминальне Богослужіння, та опісля родичі загиблих поклали квіти до «Сегменту пам’яті» жертв Скнилівської трагедії на аеродромі», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, рідні загиблих, як і в попередні роки, отримали грошову допомогу від міської ради. Цього року по 2 тисячі гривень допомоги отримали 55 людей: з бюджету Львівської громади на це скерували 110 тисяч гривень. Цю допомогу надають у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської МТГ.

Як відомо, Скнилівська трагедія – аварія, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Через падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинули 77 людей, серед них 28 дітей. Постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Читайте також:У Львові вшанували пам'ять жертв Скнилівської трагедії

Як повідомляв Укрінформ, до відповідальності за трагедію було притягнено 10 осіб. До 6 років ув’язнення було засуджено генерал-майора Анатолія Третьякова, який виконував обов’язки командувача 14-го авіаційного корпусу. 5 років ув`язнення отримав керівник польотів із землі підполковник Юрій Яцюк. Льотчика Володимира Топонара засуджено до 14 років ув’язнення, а льотчика Юрія Єгорова - до 8 років.

Фото з архіву: Олександр Мазуренко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-