Через негоду знеструмлені понад 200 населених пунктів в 11 областях

Через негоду знеструмлені понад 200 населених пунктів в 11 областях

Укрінформ
Станом на 26 липня через негоду знеструмлені понад 200 населених пунктів в 11 областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися 209 населених пунктів у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях. Більшість із них – на Вінниччині, Хмельниччині та Тернопільщині. Тривають відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тривають ремонтні роботи на вугільній шахті в Дніпропетровській області, де 17 червня 2023 року стався спалах метано-повітряної суміші з подальшою пожежею. Тоді під землею перебували близько 200 працівників, троє шахтарів отримали поранення. Зараз аварійна ділянка закрита вибухо- та пожежостійкими перемичками, осередки пожежі та підвищення температури немає. Для додаткової ізоляції ділянки виконуються роботи з ущільнення гірничих виробок, виконано 72% робіт.

Ведеться робота із забезпечення відновлення стабільної роботи шахти та збільшення обсягів видобутку вугілля до доаварійних показників. За місяць після аварії на шахті видобули понад 22,3 тисячі тонн вугілля (в середньому - 743 тонни на добу).

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. На Донеччині через обстріл знеструмлювалися 7 населених пунктів. Також залишається без світла частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Через технологічні порушення знеструмлено населені пункти в Київській та Сумській областях.

Читайте також: Через негоду місто Бар залишилося без електропостачання, пошкоджені електромережі і дахи

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби Каховської ГЕС. У Херсоні заживили майже 100 споживачів, які були відключені через підтоплення. У місті залишаються без світла 11,6 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні ворожі обстріли.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС за останню добу не змінився. Наразі він становить 16,34 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомлялося, НЕК «Укренерго» 19 липня зафіксувало літній рекорд споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-