Через негоду місто Бар залишилося без електропостачання, пошкоджені електромережі і дахи

Через негоду місто Бар залишилося без електропостачання, пошкоджені електромережі і дахи

Укрінформ
Через негоду місто Бар, що на Вінниччині, залишилося без електропостачання, пошкоджені електромережі і дахи. Наразі тривають відновні роботи.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувачка сектору цивільного захисту Барської міської ради Любов Бевз.

"Наша громада зазнала серйозних збитків через грозу, яка супроводжувалася сильним градом і буревієм. У місті повалені дерева, суттєво пошкоджені електромережі та покрівлі будинків. У деяких держустановах дахи просто знесло вітром. Місто було фактично повністю знеструмлене", - зазначила Бевз.

За її словами, через відсутність електроживлення було припинене централізоване водопостачання і водовідведення. Наразі їх поступово відновлюють. Також прибирають місто від повалених дерев та лагодять енергомережі.

Міська влада створила групу миттєвого реагування, куди місцеві мешканці можуть звертатися за допомогою для відновлення пошкоджених покрівель будинків. Станом на 9.00 до неї вже надійшли десятки звернень. Людям надають шифер, аби вони мали можливість екстрено відремонтувати дахи. Хто не може впоратися самотужки, на допомогу залучають військових.

Окрім житлового сектору, постраждали й будівлі, в яких розташовані держустанови та заклади бюджетної сфери. Зокрема, без дахів залишилися гуртожиток місцевого гуманітарного коледжу і приміщення ДПС.

Посадовець зазначила, що ситуацію в місті влада оцінює, як надзвичайну. Наразі працює комісія, яка оцінює збитки, завдані стихією, аби визначити, чи вистачить власного резерву покрівельних матеріалів. У міськраді припускають, що доведеться звертатися по допомогу до керівництва області.

Читайте також: На Тернопільщині внаслідок негоди пошкоджені покрівлі та обірвані ЛЕП

Як повідомлялося, на півдні Хмельниччини буревій повалив дерева, пошкодив лінії електропередачі та позривав дахи на будинках та закладах освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-