У Маріуполі росіяни ріжуть залізничні вагони і відправляють на переплавку у Донецьк

У Маріуполі росіяни ріжуть залізничні вагони і відправляють на переплавку у Донецьк

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники ріжуть залізничні вагони і відправляють в Донецьк на переплавку.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідне відео.

«Маріуполь здають на металобрухт. Спочатку на нього різали підприємства. Зараз - залізничні вагони і відправляють до Донецька. Як заявив представник одного з комунальних підприємств міста – «вагони будемо розрізати і відправляти до Донецька на переплавку», - йдеться у повідомленні.

У міськраді пояснили, що загарбники не можуть відновити нормальну роботу жодного з великих підприємств Маріуполя, відсутнє й залізничне сполучення. Саму ж залізницю ворог знищив під час блокади міста.

«Тож основа економіки – мародерство. росіяни вже вивезли з маріупольського порту металу на 25 мільйонів доларів. Їм цього замало. Тож продовжують різати та вивозити все, що залишилося», - наголосили у міській раді.

Читайте також: У Маріуполі російські загарбники замінували всі мости – Андрющенко

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо. Загарбники зносять пошкоджені будинки у місті, щоб приховати сліди свого злочину.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-