У Харкові на «Люті Пташки Демо День» зібралися пів сотні виробників БПЛА

У Харкові на «Люті Пташки Демо День» зібралися пів сотні виробників БПЛА

Фото
Укрінформ
У Харкові на «Люті Пташки Демо День» зібралися пів сотні виробників БПЛА, 24 із них продемонстрували свої вироби військовим, представникам волонтерських організацій і соціально відповідального бізнесу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники «зльоту пташок» могли ознайомитися зі зразками продукції, обмінювалися досвідом, контактами. Технічні характеристики та можливості дронів цікавили передусім військових. Загалом захід відвідали 340 учасників.

Керівниця проєкту Victory Drones, ветеранка, волонтерка Марія Берлінська в коментарі агентству зауважила, що важливо було провести захід саме у Харкові, прифронтовому місті, де вже є немало виробників БПЛА.

«Ударні дрони є надзвичайно ефективними. Представлені тут FPV-дрони, які коштують 500-600 доларів, можуть уразити техніку противника, яка коштує мільйон доларів. Але так само діє і ворог, недооцінювати його - найбільш небезпечно. Звичайно, у нас є успіхи завдяки героїзму наших людей, але не можна себе тримати в ілюзіях. Нам потрібні дрони різних типів і різних класів. Починаючи від тих, які літають на тисячі кілометрів і можуть дістатися не лише Кремля, а й їхніх стратегічних підприємств, і закінчуючи дронами, які дають піхоті на тактичному рівні можливість зупинити атаку противника, просто влетівши в окоп. Необхідні як розвідувальні так і ударні системи», - наголосила Берлінська.

Вона закликала місцеву владу інвестувати у розвиток технологій і долучатися до закупівлі дронів для військових.

За її словами, завдяки проєкту Victory Drones в Україні підготовлено майже 28 тис. операторів БПЛА.

Організував захід у Харкові фонд Dignitas (який реалізує проєкт із навчання і забезпечення операторів БПЛА Victory Drones ) за підтримки Харківської ОВА. Раніше подібні презентації пройшли у Києві, Дніпрі та Львові.

Читайте також: Уряд дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА - Федоров

Як повідомлялося, проєкт «Люті пташки» зібрав 30 млн на дрони. Наразі розпочався другий етап збору, ціль якого - наступні 30 млн на ще тисячу дронів.

Фото: Юлія Байрачна/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-