Уряд дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА - Федоров

Уряд дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА - Федоров

Укрінформ
Уряд і Мінцифри погодили експериментальний проєкт закупівлі дронів та боєприпасів до них.

Про це у Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, передає Укрінформ.

“Уряд дав старт масовому виробництву в Україні боєприпасів для БПЛА. Ми вже досягли значних результатів у кількості БПЛА вітчизняного виробництва на фронті. Але з їх збільшенням зростає і потреба у боєприпасах”, - зазначив Федоров.

Читайте також: Війна дронів: 200 тисяч «Ланцетів» - це фейк, але в цілому загроза реальна

Він підкреслив, що сьогодні наші воїни часто використовують саморобні конструкції, щоб обладнати дрони гранатами, мінами та іншими неспеціалізованими боєприпасами, але це не завжди надійно й ефективно.

“Тепер ситуація зміниться. Уряд прийняв фундаментальну постанову, яка на державному рівні визнає порядок виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до БПЛА”, - зауважив Федоров.

Читайте також: Російських школярів навчатимуть бойовому застосуванню безпілотників

Посадовець підкреслив, що завдяки цьому рішенню приватні компанії зможуть легально виробляти боєприпаси для дронів, а українські воїни отримуватимуть якісні та інноваційні рішення. За його словами, це великі можливості для розробки й масштабування технологічних продуктів.

Він додав, що постанова визначає порядок отримання статусу виробника боєприпасів для БПЛА та встановлює чіткі вимоги компаніям з їх виробництва.

Читайте також: Міноборони з лютого-2022 прийняло на озброєння 28 моделей українських дронів

Як повідомлялось, за понад 11 місяців існування проєкту «Армія дронів» за кошти United24 придбали 3 864 комплекси БПЛА. Сума укладених контрактів становить понад 4,3 млрд гривень. Також Центри підготовки операторів БПЛА навчили 10 тисяч військових керувати «крилами» за 10 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-