Ракетний удар по Одесі зруйнував будинок старішого клірика Одеської єпархії УПЦ МП

Ракетний удар по Одесі зруйнував будинок старішого клірика Одеської єпархії УПЦ МП

Відео
Укрінформ
В Одесі унаслідок масованого удару по центру міста, який армія РФ нанесла у ніч на 23 липня, зазнав руйнувань будинок старішого клірика та колишнього секретаря Одеської єпархії УПЦ МП Антоніна Діаковського, поранено його зятя та онука.

Про це повідомили у Фейсбуці Одеської єпархії, передає Укрінформ.

«В одному із спальних районів міста постраждав будинок старішого клірика та колишнього секретаря Одеської єпархії, людини, яка стояла у витоків будівництва Спасо-Преображенського собору, готувала документацію та все інше для цього будівництва, протоієрея Антоніна Діаковського», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через обстріл житлових будинків постраждав і зять клірика, який перебував у гостях. Також травмований рідний десятирічний онук отця Антоніна Іона. Чоловік та дитина були госпіталізовані каретами швидкої медичної допомоги.

Читайте також: В Одесу прибуде місія ЮНЕСКО – оцінити пошкодження культурних об’єктів

«Десь о пів на другу ночі я почув вибухи. Я почав хрестити дім, щоб Господь нас врятував. Все побило. Я стояв біля вікна, Бог милував - на мені немає жодної подряпини. Зять постраждав, якраз із Києва приїхав. Його поранило уламками скла. Онук теж отримав поранення від скла. Але усі живі. Диво на яву», - розповів Антонін Діаковський.

Як повідомляв Укрінформ, російська ракетна атака в ніч проти 23 липня зруйнувала низку історичних споруд в центрі Одеси. Серед них - Свято-Преображенський кафедральний собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-