За добу армія РФ атакувала дев’ять областей України – зведення ОВА

За добу армія РФ атакувала дев’ять областей України – зведення ОВА

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила атаки на дев’ять областей України, є поранені.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 понеділка, 24 липня.

У Чернігівській області за добу стались три обстріли, зафіксовано 20 вибухів. Ворог обстріляв Семенівську громаду Новгород-Сіверського району з мінометів, Новгород-Сіверську громаду з артилерії. Без жертв.

По Сумській області вночі та вранці агресор здійснив чотири обстріли, зафіксовано вісім вибухів.

Обстріляно чотири населених пункти у Білопільській, Хотінській, Середино-Будській, Шалигинській громадах. Попередньо — без жертв та руйнувань.

Вчора протягом дня ворог здійснив 13 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 56 вибухів.

Читайте також: Сили ППО збили «Шахед» на Сумщині

Обстріляно 12 населених пунктів у шести територіальних громадах області: Білопільській, Краснопільській, Хотінській, Великописарівській, Новослобідській, Середно-Будській.

Попередньо — без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора росіяни з РСЗВ вдарили по Великомихайлівській громаді. По Марганецькій застосували важку артилерію.

За медичною допомогою з легкими пораненнями звернулася одна людина.

На Нікопольський район ворог спрямував БПЛА. Та оборонці неба успішно його приземлили.

Вчора пізно ввечері ворог вдарив по Мирівській громаді Нікопольського району. Застосував важку артилерію. Обійшлося без загиблих та поранених.

У Запорізькій області за минулу добу зафіксовано 86 обстрілів по 17 населених пунктах.

86 артилерійські удари прийшлися по Гуляйполю, Чарівному, Червоному, Малинівці, Малій Токмачці, Білогір'ю, Степногірську, Степовому та іншим прифронтовим селам. Також військові рф поцілили з БПЛА по Новоандріївці та обстріляли з РСЗВ Новодарівку.

Читайте також: Ворог за добу завдав 86 ударів по Запорізькій області

Надійшло сім повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Інформації про постраждалих не надходило. Дані уточнюються.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Уди Богодухівського району, Козача Лопань і Ветеринарне Харківського району, Бударки і Гатище Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку агресор завдав авіаційного удару в районі Кучерівки. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Фиголівка, Берестове, Новомлинськ, Дворічна та Кислівка.

Вчора внаслідок удару керованою авіаційною бомбою ФАБ-250 по с. Кучерівка Куп'янського району пошкоджено щонайменше 13 приватних житлових будинків, господарчі споруди. Поранення зазнала жінка 70 років.

У с. Петропавлівка Куп'янського району внаслідок удару пошкоджені два приватні будинки.

В с. Чернещина Ізюмського району пошкоджено будівлі агрофірми.

Пізно ввечері з РСЗВ ворог обстріляв м. Куп’янськ, пошкоджено приватний будинок, без постраждалих.

Читайте також: Загарбники «закрили» Рубіжне, Кремінну та Сєвєродонецьк - шукають, хто допомагає ЗСУ

У Луганській області у Кремінецькому та Сватівському районах Сили оборони відбивають намагання ворога покращити своє становище. Важкі бої точаться на декількох ділянках фронту. Противник веде обстріли сіл. Страждають Невське, Білогорівка. Авіаційних ударів росіяни завдали по Серебрянському лісництву.

За добу противник здійснив 152 обстрілів, випустивши 737 снарядів.

У Донецькій області за добу ворог здійснив сім обстрілів, застосував РСЗВ "Смерч" та артилерію. Росіяни обстріляли населені пункти: Авдіївка, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, смт Очеретине, с.Кліщіївка.

Пошкоджено житловий будинок, будинок культури, службовий автомобіль ДСНС, волонтерський пожежний автомобіль, два цивільних автомобілі, причеп, генератор, магазин. Дані щодо наслідків уточнюються.

Читайте також: Росіяни атакували дронами порт на Одещині: зруйнований ангар, є постраждалі

В Одеській області росіяни здійснили чергову атаку. Під прицілом опинилась портова інфраструктура річки Дунай. Чотири години росіяни атакували порти дронами Shahed-136. Три безпілотники знищили українські сили ППО.

Внаслідок нічної атаки постраждали шестеро людей. До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої ступені тяжкості, ближче до тяжкого. Лікарям вдалося стабілізувати пацієнта. Інші троє — з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Всім була надана медична допомога в повному обсязі.

Через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів. В одному із технічних приміщень здійнялася пожежа, яку вже ліквідували.

У Херсонській області за добу по області агресор здійснив 58 обстрілів, випустивши 325 снарядів. З них по м. Херсон — два обстріли (10 снарядів). Ворог влучив в райони 24 населених пунктів області.

Читайте також: Армія РФ за добу 58 разів обстріляла Херсонщину, є поранений

Надвечір загарбники вдарили по Одрадокам’янці. Влучили по житловій забудові. Поранення дістала 70-річна жінка. Постраждалу доставили до лікарні. У неї вогнепальні поранення грудної клітки, ноги. Медики надають їй необхідну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ключові бої на сході відбуваються на Бахмутському напрямку, зокрема, в районі населених пунктів Кліщіївка - Андріївка - Курдюмівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-