Росіяни планують ліквідувати ще дев’ять шахт на окупованій Луганщині - ОВА

Росіяни планують ліквідувати ще дев’ять шахт на окупованій Луганщині - ОВА

Укрінформ
Російські загарбники вирішили ліквідувати ще дев’ять шахт на тимчасово захоплених територіях Луганської області.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Окупанти визнали неперспективними ще дев’ять вугледобувних підприємств на Луганщині. Їх планується передати до управління реструктуризації шахт для подальшої ліквідації"", - ідеться в повідомленні.

Туди ж, зазначили в ОВА, буде переведений персонал, який знадобиться для технічного утримання цих підприємств, "звісно, зі значно меншою заробітною платою. На всіх інших очікує звільнення і, напевно, похід до військкомату".

Як підкреслили в ОВА, у Новопскові загарбники видають повістки майже на кожному блокпосту, пояснюючи, що просто хочуть перерахувати чоловіче населення напередодні виборів.

Начальник ОВА Артем Лисогор повідомив, що "вчора ворог намагався просунутися практично вздовж усієї лінії фронту, атакуючи в районах Надії, Макіївки, Невського, Діброви та на території Серебрянського лісництва. Ці спроби були зупинені нашими військовими. Противник несе значні втрати у силах та засобах, але тисне щодня".

За його словами, по Серебрянському лісництву та Діброві також завдано авіаційних ударів. Під артилерійський вогонь росіян потрапили Невське та Білогорівка.

Читайте також: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону - скільки накопичили газу й вугілля

Як повідомили в ОВА, у підрозділах мотострілецького полку РФ, який бере участь в бойових діях на Луганщині, військовослужбовці мають низький рівень морально-психологічного стану. Основними чинниками, які негативно на це впливають, є великі втрати в живій силі, несвоєчасне забезпечення боєприпасами та невизначеність з термінами поповнення особового складу підрозділів, що зазнали втрат.

Крім того, зростає кількість бажаючих залишити підрозділи й вибути з районів бойових дій до Росії, наголосили в обладміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Луганської ОВА, до тимчасово захопленого Рубіжного російські загарбники не пускатимуть з 1 серпня без місцевої реєстрації навіть перевізників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-