У львівського школяра, якого випадково з рушниці поранив однокласник, кілька разів зупинялося серце

У львівського школяра, якого випадково з рушниці поранив однокласник, кілька разів зупинялося серце

Фото
Укрінформ
Львівські медики розповіли, що в підлітка, в якого випадково вистрелив з рушниці товариш, кілька разів зупинялося серце, йому ледве зупинили кровотечу та видалили частину легені.

Про це у Фейсбуці повідомила преслужба першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Серце дитини з важким кульовим пораненням зупинялося кілька разів. Коли заледве живого хлопчика доправили до Лікарні Святого Миколая, свої зусилля задля його спасіння об’єднали хірурги та реаніматологи двох лікарень: дитячої і дорослої», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вогнепальне поранення 14-річний львів’янин Дмитро отримав у гостях в однокласника. У того вдома була батькова помпова рушниця. Підлітки вирішили роздивитися зброю і та ненароком вистрілила. Куля влучила прямо в грудну клітку Дмитра. Пробила ділянку від ключиці до верхівки правої легені. Юнак втратив 2 літри крові. Показники тиску критично впали.

Лікарі блискавично ухвалили рішення оперувати просто в реанімації і об’єднали зусилля. Разом працювали провідні спеціалісти одразу з двох медзакладів Першого медоб’єднання Львова. Зокрема, Галина Курило - хірург з дитячої лікарні та Юрій Король - торакальний хірург Лікарні Святого Пантелеймона.

«Всю ніч лікарі намагалися вибороти у смерті юне життя. Хірурги зупинили критичну кровотечу. Відрізали розірвану кулею частину правої легені та видалили осколки з решти органу. Водночас анестезіологи переливали кров. Спільними зусиллями лікарям таки вдалося стабілізувати стан Дмитра. Наступні три тижні він пробув у реанімації під наглядом спеціалістів відділення анестезіології та інтенсивної терапії», - додають у медзакладі.

Коли загроза життю минула, хлопця перевели у відділення хірургії. Аби видалити з рани мертві тканини та дрібні осколки кулі, хірурги провели ще чотири оперативні втручання. Нині школяр проходить реабілітацію: з фізичними терапевтами відновлює праву руку, яка після поранення майже не функціонувала.

Читайте також: В Україні вперше пересадили шкіру дитині від посмертного донора

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня троє учнів восьмого класу однієї із загальноосвітніх шкіл Шевченківського району Львова після уроків пішли додому до одного із них. Вдома знайшли зброю та почали її розглядати. Одному із друзів випадково поцілили в груди.

Зброю, з якої був здійснений постріл, правоохоронці вилучили.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ст. 264 (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів) Кримінального кодексу України.

Фотографії надані пресслужбою Першого ТМО Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-