Зеленська й адміністраторка USAID відвідали амбулаторію Ірпінської громади

Зеленська й адміністраторка USAID відвідали амбулаторію Ірпінської громади

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська та адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Павер відвідали амбулаторію у селі Михайлівка-Рубежівка Ірпінської громади, яка пережила російську окупацію.

Наразі тут створено кабінет психологічної підтримки «Дбаю про себе" за підтримки USAID. Як передає Укрінформ, про це розповіла у Телеграмі Олена Зеленська.

"Сьогодні відвідали амбулаторію разом із очільницею USAID Самантою Павер, щоб вона могла побачити результати нашої співпраці і тих, для кого працюємо. Великий друг і захисниця інтересів України ще з часів, коли була постійною представницею США в ООН, тепер пані Саманта Павер – одна із основних партнерок України у гуманітарних питаннях", - написала Зеленська.

Вона розповіла, що амбулаторія у селі Михайлівка-Рубежівка Ірпінської громади пережила російську окупацію, але відразу після звільнення у квітні 2022 року вже працювала для своїх чотирьох тисяч пацієнтів. І зараз тут, за словами Зеленської, надають не тільки медичну, а й психологічну допомогу – лікарі і медичні сестри пройшли відповідне навчання за програмою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) mhGAP.

Крім цього, зауважила Зеленська, за підтримки USAID у межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» у цій сільській амбулаторії створено кабінет психологічної підтримки «Дбаю про себе», де доступні індивідуальні та групові заняття у комфортних умовах.

Читайте також: Зеленська обговорила з першою леді Республіки Корея порятунок української культурної спадщини

Перша леді зазначила, що співпраця з USAID у гуманітарних питаннях є нині надзвичайно важливою. Зокрема це стосується Всеукраїнської програми ментального здоров’я, мета якої полягає у тому, щоб у кожній громаді, як от у Михайлівці-Рубежівці, була доступна психологічна допомога.

Зеленська також висловила вдячність Павер за глибоку та системну підтримку USAID у багатьох сферах воєнного буття України – від енергетичної галузі до відновлення інфраструктури.

Читайте також: Зеленська: Перед нами багато роботи, але я вірю у посттравматичне зростання

Вона запропонувала адміністраторці USAID новий спільний проєкт із Міжнародного медичного партнерства задля відновлення потужностей та спроможності української системи охорони здоров'я у подоланні наслідків війни для здоров'я людей.

Як повідомляв Укрінформ, адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер 17 липня прибула до Києва. Це вже другий її візит до України з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Фото: Олена Зеленська, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-