Масована атака на Одесу: пошкоджені житлові будинки та автомобілі

Масована атака на Одесу: пошкоджені житлові будинки та автомобілі

Фото, відео
Укрінформ
Унаслідок нічної атаки на Одесу руйнувань зазнали житлові будинки - вибуховою хвилею вибити вікна та двері, в деяких пошкоджені навіть стіни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

У результаті кількох хвиль обстрілів пошкоджені сотні квартир - в деяких вибуховою хвилею вибило вікна та двері, в деяких пошкоджені навіть стіни. Також пошкоджені припарковані поряд із будинками автомобілі. Відомо щонайменше про кількох поранених уламками скла.

"Постраждали двоє людей, легкі пошкодження — від скла. А фасад весь, всі поверхи, – усе постраждало. Можуть бути ще проблеми з ліфтами" – розповів керуючий 18-поверхівкою Сергій Миколайович.

Від уламків скла постраждала Тамара, мешканка четвертого поверху одного з пошкоджених будинків.

«Коли стався другий вибух, вікно впало дружині на ноги. В нашій квартирі повилітало усе скло, вибуховою хвилею вибило двері, тріснула стіна. Насправді, самі винні, що не спустилися у сховище за сигналом тривоги», - розказав чоловік постраждалої Віктор.

За словами власників постраждалих осель на 2 поверсі, вибух був схожий на землетрус.

Читайте також: На півдні росіяни били по портовій та критичній інфраструктурі, є поранені

«Ми не спали дві доби. Ми взагалі спускаємося у сховище під час кожної тривоги. День, ніч – все одно ховаємося. Це сьогодні нас і врятувало. Між сигналом тривоги та першим вибухом пройшло приблизно 5 хвилин, ми встигли спуститися до підвалу. На той час там вже було п’ятеро людей. Потім ми почули вибух, будинок затрусило, зі стелі посипалася штукатурка – було дуже страшно, не передати словами. Коли дали відбій тривоги та ми повернулися у квартири, побачили, що там немає вікон та вся підлога у склі», - розказали власники осель Анна та Олександр.

Нічна атака на Одесу / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Як повідомляє у Телеграмі Одеська міськрада, унаслідок атаки дронами та ракетами по Одесі пошкодженщ Слобідське кладовище.

«Унаслідок атаки в Пересипському та Київському районах є пошкодження житлових будинків, вибито вікна. Пошкоджено Слобідське кладовище», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Одесі пролунали вибухи, місто зазнало масованої ракетної атаки

Як повідомляв Укрінформ, за даними Повітряних сил Збройних сил України, вночі ворог випустив по Україні 16 крилатих ракет «Калібр», вісім крилатих ракет Х-22, шість крилатих ракет «Онікс», керовану авіаційну ракету Х-59 та 32 ударних БпЛА типу Shahed-136/13. Наша ППО збила 13 крилатих ракет «Калібр», керовану авіаційну ракету Х-59 та 23 ударних БпЛА Shahed-136/131. Удари ракет Х-22 та «Онікс» було спрямовано по інфраструктурі Одеської області.

Про наслідки цих ударів та постраждалих повідомлять місцеві військові адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-