В Інгульці та Дніпрі на Херсонщині нафтопродуктів не виявили

В Інгульці та Дніпрі на Херсонщині нафтопродуктів не виявили

Укрінформ
На Херсонщині в річках Інгулець та Дніпро нафтопродуктів не виявлено.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Державна екологічна інспекція дослідила стан води в Дніпрі та Інгульці», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, проби води Дніпра відібрані в Херсоні в районі вулиці Миколи Садовського. Гранично допустимі концентрації для задоволення господарсько-побутових потреб - в нормі. Нафтопродуктів не виявлено. Проте недостатній рівень розчинного кисню, показник - 2,60 мг/дм3, при нормі не менше 4,00 мг/дм3.

Також в ОВА інформують, що в Інгульці, в районі Великої Олександрівки, перевищено концентрацію сульфатів у 1,6 раза, сухого залишку - в 3,6 раза, хлоридів - в 3,6 раза. Вміст нафтопродуктів не виявлено. Розчинний кисень тут відповідає нормі.

Як повідомляв Укрінформ, Держекоінспекція, що моніторить стан водойм на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС, отримала допомогу від ПРООН в Україні.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Україна отримала від ПРООН матеріали для спостережень за водою

Уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Під водою опинилася низка населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області.

На правобережжі Херсонщини є хороший водний горизонт, але зношені мережі водогонів та каналізаційно-насосних станцій, а також свердловини здебільшого вичерпали свій ресурс.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-