Підрив Каховської ГЕС: Україна отримала від ПРООН матеріали для спостережень за водою

Підрив Каховської ГЕС: Україна отримала від ПРООН матеріали для спостережень за водою

Укрінформ
Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні (ПРООН) передала Державній екологічній інспекції матеріали для проведення спостережень у зоні впливу від підриву Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів у Телеграмі.

Зазначається, що через теракт РФ на Каховській ГЕС постраждалі регіони потребують постійного спостереження за станом водних ресурсів. Таку роботу майже щоденно виконують міжрегіональні тероргани Держекоінспекції у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Одеській областях. Фахівці відбирають та досліджують проби вод з Дніпра, Інгульця та Чорного моря. 

«Такий обсяг робіт потребує великої кількості витратних матеріалів. І з цим нашим фахівцям нещодавно допомогла ПРООН в Україні. Передала лабораторіям Державної екологічної інспекції Південного округу, Південно-Західного округу та Придніпровського округу витратні матеріали для проведення спостережень за станом вод. Це тест-набори, реактиви, фільтри тощо. Це допоможе забезпечити першочергові потреби у витратних матеріалах для проведення вимірювань та збільшення їх кількості», - зазначили в міністерстві.

Читайте також: Через підрив росіянами Каховської ГЕС загинуло понад 11 тисяч тонн риби

В міністерстві також подякували за спільну роботу для протидії наслідкам масштабного екоциду, спричиненого Росією.

Як повідомлялося, уночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. За фактом підриву правоохоронці розпочали розслідування за статтею про екоцид. В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-