У Генічеськ загарбники завозять переселенців із збіднілих регіонів Росії

У Генічеськ загарбники завозять переселенців із збіднілих регіонів Росії

Укрінформ
У Генічеську на Херсонщині окупанти виселяють місцеве населення та завозять переселенців із збіднілих регіонів Росії.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ, передає Укрінформ.

"Російські окупанти продовжують застосовувати практику штучного переселення та насильницької асиміляції українців на тимчасово захоплених територіях України. Так, у Генічеському районі Херсонської області окупанти розпочали примусове виселення до Росії українських громадян, які до цього часу не отримали або відмовились від отримання російського громадянства, зокрема і сімей з дітьми та осіб похилого віку. На їхні місця проживання окупанти заселяють, зазвичай, представників національних меншин зі збіднілих регіонів Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також російські окупанти, порушуючи міжнародне гуманітарне право, продовжують захоплювати медичну інфраструктуру та дитячі оздоровчі заклади на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: У Генічеську загарбники вакцинують місцевих невідомим препаратом – Соболевський

"У місті Бердянськ Запорізької області противник використовує одну з будівель міської лікарні для розміщення своїх поранених терористів. А у населеному пункті Зугрес тимчасово окупованої Донецької області окупанти захопили і використовують територію бази відпочинку “Бережок” для розміщення своїх підрозділів і військової техніки", - наголосили в Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 14 липня 2023 року ліквідували близько 236 590 російських загарбників, зокрема 550 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-