В Україні через негоду без світла були споживачі в шести областях

В Україні через негоду без світла були споживачі в шести областях

Укрінформ
Станом на 10 липня через погіршення погодних умов знеструмлювалися споживачі у 6 областях, дефіцит в енергосистемі відсутній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Минулої доби зафіксовано пошкодження ліній електропередачі через грозовий шторм, внаслідок чого без світла залишалася частина споживачів у Сумській, Чернігівській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській областях. У Дніпропетровській області через негоду тимчасово знеструмлювалися 32 тис. споживачів», – йдеться у повідомленні.

Залишаються без світла 4 населених пункти на Чернігівщині та 12 населених пунктів – на Сумщині. Тривають відновлювальні роботи.

У межах ремонтної кампанії, що триває, завершено плановий та низку аварійних і поточних ремонтів на енергоблоках теплової генерації. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів, дефіциту немає.

Читайте також: Енергетики повернули світло 50 тисячам родин на Одещині

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли знеструмлювалися 12 населених пунктів у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Водночас триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив Каховської ГЕС. У Херсоні заживили 143 споживачів, які були відключені після підтоплення. Залишаються без світла 12,9 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,50 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня на 4 дні раніше завершився ремонт на одному з блоків АЕС. Додано 1000 МВт потужності в енергосистему.

Фото: Олександр Гіманов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-