СБУ викрила схему розкрадань на Харківській залізниці, що могла зірвати поставки техніки на фронт

СБУ викрила схему розкрадань на Харківській залізниці, що могла зірвати поставки техніки на фронт

Фото
Укрінформ
Двоє посадовців Укрзалізниці підозрюються у масовому розкраданні нових залізничних рейок, що призначалися для екстреного відновлення зруйнованих колій у прифронтових районах Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Незаконна діяльність фігурантів могла призвести до порушення логістичних шляхів Сил оборони на східному фронті. Також їхні дії могли зірвати поставки військової техніки ЗСУ на фронт”, - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, до організації схеми причетні керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії Укрзалізниці і його заступник.

Читайте також: Директор НАБУ – про корупціонерів: Ці тварі Бога точно не бояться

Встановлено, що протягом травня 2022 року вони використовували для ремонту пошкоджених унаслідок російських обстрілів залізничних колій старі рейки, які вичерпали ресурс експлуатації.

Застарілі комплектуючі зловмисники отримували через списання їх як металобрухт, що нібито використовується для виготовлення протитанкових “їжаків”. При цьому насправді жодних інженерних загороджень фігуранти не робили.

Натомість нові рейки з державного резерву вони застосовували для виконання “індивідуальних” комерційних замовлень, які офіційно не оформлювали, а розрахунок отримували готівкою.

Для приховування злочину зловмисники навіть видаляли маркування з нових комплектуючих, щоб унеможливити їх ідентифікацію.

Читайте також: У Києві затримали колаборанта, який у Запорізькій області шукав учасників руху «Жовта стрічка»

Таким чином посадовці отримали від комерсантів 1,2 млн грн.

Для реалізації оборудки її організатори вносили недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації.

На підставі зібраних СБУ доказів обом фігурантам повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисників взяли під варту. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у червні директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роману Ткачуку повідомили підозру в розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-