У лікарнях залишаються семеро постраждалих внаслідок удару росіян по Первомайському

У лікарнях залишаються семеро постраждалих внаслідок удару росіян по Первомайському

Укрінформ
У лікарнях Харківської області станом на ранок середи залишаються семеро постраждалих внаслідок ракетного удару російських військ по місту Первомайський.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Протягом доби росіяни завдали ракетних ударів по місту Первомайський та селищу Білий Колодязь, із мінометів та артилерії обстріляли прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп’янського та Ізюмського районів.

Зранку 4 липня у селі Моначинівка Куп'янського району війська РФ обстрілами пошкодили будинки та господарчі споруди. Постраждалих немає.

О 13:37 у Первомайському армія рф завдала удару ракетою "Іскандер", постраждали 43 людини, серед них 12 дітей. Пошкоджені 8 багатоповерхових будинків, горіли автомобілі.

За словами Синєгубова, станом на ранок 5 липня у лікарнях області залишаються 7 людей. 5 - у Первомайському у стані середньої тяжкості, в основному із осколковими пораненнями. У Харкові госпіталізована жінка з пораненням ока, її стан середній. Однорічна дитина також перебуває у медзакладі, стан - середньої тяжкості.

Як підкреслив очільник ОВА, близько 20:00 ворог здійснив потужний мінометний обстріл села Уди. Завдано 19 ударів, пошкоджено два приватні будинки і знищено автомобіль. Жертв немає.

О 23:30 у селі Білий Колодязь Чугуївського району внаслідок обстрілу цукрового заводу зруйновано дах, стіни, конструктивні елементи виробничої будівлі. За попередніми даними, росіяни застосували С-300. Дістали вибухові травми чоловіки віком 45 та 37 років і були госпіталізовані у середньому стані.

Читайте також: Удар по Первомайському: у спецпідрозділі Kraken пов'язують обстріл із похороном побратима

5 липня близько 4:00 ворог обстріляв Білий Колодязь, пошкоджено багатоквартирний будинок та автомобіль. Інформація щодо потерпілих не надходила.

5 липня о 04:32 у селі Козача Лопань Харківського району внаслідок обстрілу горів будинок, без потерпілих.

В Ізюмі внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета в лісництві отримала травми жінка віком 69 років.

Як зазначив Синєгубов, за добу піротехніки обстежили 8,8 га території області, де виявили та знешкоджено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Армія РФ за добу 83 рази обстріляла Херсонщину, двоє загиблих

Як повідомляв Укрінформ, росіяни за добу здійснили 47 авіаційних ударів та 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-