Загарбники розбирають завод «Азовсталь» на брухт

Загарбники розбирають завод «Азовсталь» на брухт

Відео
Укрінформ
Маріупольський комбінат "Азовсталь", на території якого навесні 2022 року точилися запеклі бої, перетворився на руїну, загарбники ріжуть його на металобрухт попри обіцянки відновити підприємство.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, оприлюднивши зняте місцевим жителем відео, передає Укрінформ.

"Один із жителів міста зміг потрапити на знищене росіянами підприємство та зняти, що там відбувається сьогодні. На відео чітко видно, що окупанти не проводять жодних відновлювальних робіт на території українського комбінату. Там залишилися лише руїни та уламки... Тепер росіяни розбирають підприємство на метал", - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що Азовсталь - місце сили та незламності, майже три місяці тут українські захисники тримали оборону міста.

Читайте також: Загарбники прочісують Азовське узбережжя у пошуках озброєних дезертирів

"Коли ми повернемося, тут обов’язково з’явиться меморіал, який нагадуватиме про усіх, хто віддав життя заради захисту Маріуполя", - заявили в міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, оборона Маріуполя тривала 84 дні.

Читайте також: До Маріуполя прибула нова група контррозвідки ФСБ, у місті тотальні перевірки

16 травня 2022 року розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу “Азовсталь”, яка тривала кілька днів. Загалом з території комбінату вийшло майже 2,5 тис. оборонців. Відтоді вдалося повернути близько 500 з них.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-