На Луганщині загарбники облаштували військові шпиталі на території дитячих таборів

На Луганщині загарбники облаштували військові шпиталі на території дитячих таборів

Укрінформ
Російські загарбники на порушення норм міжнародного гуманітарного права використовують дитячі заклади тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У населеному пункті Макарове Луганської області на території дитячого оздоровчого табору російські військовослужбовці облаштували військовий шпиталь, де перебуває понад 100 поранених окупантів. По всій території табору розосереджена російська військова техніка та блокпости. В безпосередній близькості розташовані житлові будинки", - зазначають у Генштабі.

Читайте також: Росіяни перетворили всі лікарні Лисичанська на військові шпиталі - МВА

За його даними, подібна ситуація і в Лимані Луганської області, де загарбники переобладнали під військовий шпиталь дитячий оздоровчий табір “Ялинка”. Тут також перебуває понад 100 поранених російських вояків. Територія табору використовується і для зберігання військової техніки.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники продовжують використовувати цивільні медичні заклади на захоплених територіях у власних цілях. Зокрема, верхні поверхи Лутугинського районного територіального медичного об’єднання загарбники перетворили на військовий госпіталь, а для його прикриття на першому поверсі залишили дитяче відділення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-