Загарбники розгорнули на Луганщині ще один цілодобовий мобільний крематорій - Лисогор

Загарбники розгорнули на Луганщині ще один цілодобовий мобільний крематорій - Лисогор

Укрінформ
У тимчасово окупованій Кадіївці на Луганщині запрацював мобільний крематорій, де спалюють тіла загиблих бойовиків т. зв. «народної міліції ЛНР».

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив у Телеграмі.

«Аби не виплачувати компенсацію і на надавати пільги родинам загиблих окупантів, кількість яких зростає щогодини, у так званій «ЛНР» поширюється практика використання мобільних крематоріїв. Один із них майже цілодобово працює у Кадіївці. Туди доставляють тіла ліквідованих бійців «народної міліції», - розповів Лисогор.

Також він констатував, що жителі окупованої частини Луганщини стали ще на крок ближче до радянщини. Зокрема, працівники бюджетної сфери.

«Кожен із них в обов’язковому порядку за рахунок заробітної плати повинен підписатися на місцеві пропагандистські друковані видання, такі як "Трудовая слава" чи "Стахановское знамя"», - зазначив Лисогор.

«Спочатку практику розповсюдили на співробітників окупаційних адміністрацій. Але з другого пів річчя до штучного розвитку цих газет підключають вчителів, працівників сфери ЖКГ та інших бюджетників», - уточнив очільник області.

Читайте також: Загарбники змушують жителів Сєвєродонецька рити окопи

Крім того, за його даними, у захопленому Сєвєродонецьку загарбники винайшли спосіб вдруге перевірити кількість порожніх квартир. «Зараз окупаційній філії Луганськгазу знадобилося провести звірку даних про власників квартир, для чого сєвєродончан просять підійти за певною адресою. Усі необхідні дані є в окупаційній адміністрації, але загарбники вирішили влаштувати ще одну спробу вплинути на людей можливістю втратити житло», - зазначив голова ОВА.

Як повідомлялося, через значні втрати загарбники збільшили кількість шпиталів і завезли до Луганська два крематорії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-