Херсонщина отримає 430 генераторів, придбаних коштом Японії

Херсонщина отримає 430 генераторів, придбаних коштом Японії

Укрінформ
Програма розвитку ООН передала для потреб Херсонської області 430 генераторів, кошти на придбання яких надав уряд Японії.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

Участь у церемонії передачі генераторів взяли заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко, постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та представники Херсонської ОВА.

"Надані партнерами генератори ми відразу передамо на місця, аби громади змогли оперативно відновити надання базових послуг своїм мешканцям. Чим швидше ми це зробимо, тим швидше будуть забезпечені умови для повернення українців у свої домівки... Дякую партнерам із Програми розвитку ООН та уряду Японії за критично необхідну та швидку допомогу", - сказала Юрченко.

Вона зауважила, що триває співпраця з ПРООН над забезпеченням регіонів генераторами з огляду на підготовку до осінньо-зимових холодів та ймовірність продовження енергетичного ракетного терору Росії.

ПРООН у червні вже передала 142 генератори для потреб Дніпропетровської та Запорізької областей і планує до кінця року передати ще понад тисячу генераторів, закуплених для потреб 15 областей України.

Читайте також: Японія надасть Україні очищувачі води та генератори для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Як повідомлялося, ЄС та його країни-члени поставили Україні додатково 500 електрогенераторів різної потужності загальною вартістю у €16 мільйонів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

У ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-