ЄС відправив 500 генераторів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

ЄС відправив 500 генераторів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
ЄС та його країни-члени поставили Україні додатково 500 електрогенераторів різної потужності загальною вартістю у €16 мільйонів для ліквідації наслідків підриву російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС.

Про це у Брюсселі під час брифінгу для преси розповів речник Європейської Комісії Балаш Уйварі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми мобілізуємо 500 електричних генераторів з енергетичного резерву rescEU в Польщі, у відповідь на руйнування греблі у Новій Каховці в Україні. Ці генератори будуть використані для відновлення критичної інфраструктури в уражених регіонах на півдні України, такої як насосні та каналізаційні станції», - сказав Уйварі.

За його словами, ці генератори мають різну потужність та мають загальну вартість у 16 мільйонів євро. Ці поставки здійснюються на додаток до допомоги, що вже надійшла від 18 європейських країн через Механізм цивільного захисту ЄС, та включає баки для води, човни, рятувальне обладнання та інші предмети першої необхідності.

Читайте також: Підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до екологічної катастрофи і на Хортиці – експерт

«Руйнування греблі у Новій Каховці було ще однією обурливою атакою Росії на критичну інфраструктуру, що мала катастрофічні наслідки для довкілля та для місцевого населення. Селища були суцільно змиті, люди залишилися без доступу до води та електрики…. Я хочу подякувати всім європейським країнам, які негайно запропонували допомогу через Механізм цивільного захисту ЄС. Ми продовжуємо працювати пліч-о-пліч з владою України для надання надзвичайної допомоги для ураженого населення, та будемо надавати її так довго, як це буде необхідним», - наводить Єврокомісія слова єврокомісара з кризового менеджменту Янеза Ленарчича.

Як повідомлялося, у ніч на 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. Цей теракт мав катастрофічні наслідки для екології та для населення у затоплених регіонах на півдні України.

Фото: Твіттер Janez Lenarčič

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-