На Харківщині можуть примусово евакуювати дітей із п’яти прикордонних сіл - Синєгубов

На Харківщині можуть примусово евакуювати дітей із п’яти прикордонних сіл - Синєгубов

Укрінформ
Розглядається питання про примусову евакуацію дітей із п’яти прикордонних сіл Вовчанської громади на Харківщині.

Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“На Вовчанському напрямку щодня обстріли. Ми вже маємо звернення від міської військової адміністрації щодо примусової евакуації дітей із п’яти населених пунктів, які входять до складу Вовчанської територіальної громади. Це звернення розглядається і, скоріше за все, буде прийняте”, - сказав Синєгубов.

Він зауважив, що місця для розміщення родин із дітьми є у Харкові та інших районах області, більш безпечних порівняно з прикордонням.

Читайте також: Діти з інтернату на Миколаївщині, яких незаконно вивезли до РФ, перебувають у Грузії

“У Харкові зарезервовано 3,5 тисячі місць у гуртожитках вищих навчальних закладів. Люди можуть там проживати стільки, скільки потрібно”, - зазначив Синєгубов.

Як повідомлялося, на Харківщині бойові дії тривають у Куп’янському районі, з деяких населених пунктів якого вже евакуювали всіх дітей. Також обстрілів зазнають Ізюмський, Харківський, Богодухівський, Чугуївський райони, зокрема місто Вовчанськ, в якому наразі залишилося близько трьох тисяч жителів (до вторгнення - майже 17 тисяч).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-