Діти з інтернату на Миколаївщині, яких незаконно вивезли до РФ, перебувають у Грузії

Діти з інтернату на Миколаївщині, яких незаконно вивезли до РФ, перебувають у Грузії

Укрінформ
16 вихованців Новопетрівської школи-інтернату, яких раніше незаконно вивезли до російської Анапи, нині перебувають у Грузії під опікою посла України, і залишатимуться там до кінця воєнного стану. 

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська, відповідаючи на запитання про дітей, яких силоміць вивезли до РФ, передає Укрінформ. 

«Діти Новопетрівської школи у кількості 16 осіб, які перебували на території Новопетрівської спеціальної школи-інтернату, спочатку потрапили до Херсонської області, потім, наскільки я знаю, до Анапи (Росія – ред.), і потім були вивезені до Грузії. Зараз вони перебувають там», - зазначила Веліховська. 

Вона уточнила, що діти перебувають під опікою посла України у Грузії. Увесь цей час вони там навчались і перебувають в нормальних умовах. Повернутись в Україну діти мають по закінченню воєнного стану. 

Якщо їх повертати в Україну тепер, зауважила Веліховська, вони мають написати письмове звернення, відповідно до встановленого порядку. 

Читайте також: Росіяни вивезли з Херсонщини ще 185 українських дітей

«Ми їх чекаємо. В нас для них місця підготовлені вже давно», - запевнила Веліховська. 

Вона додала, що місця для дітей підготували у Вознесенську ще у перший день можливої евакуації, яка не відбулась. Увесь процес повернення дітей, каже Веліховська, відстежували, організовували «зелені коридори», які були зірвані. 

Вона додала, що найбільш ймовірно в Україну повернуться 14 дітей Новопетрівської школи-інтернату. Одну дитину всиновила родина зі США і забрала її. Ще одну дитину нині теж бажає забрати родина, яка має права на це. 

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Херсонщини російські загарбники продовжують викрадати українських дітей, вивозячи їх "на відпочинок" в РФ. Днями так вивезли ще 185 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-