Ракетний удар по Краматорську: агента РФ відправили під арешт

Ракетний удар по Краматорську: агента РФ відправили під арешт

Укрінформ
Агента спецслужб РФ, який скоригував ракетний удар по закладу харчування у Краматорську ввечері 27 червня, взяли під варту.

Як передає Укрінформ, про це Донецька обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без альтернативи внесення застави жителю Краматорська, який підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

У прокуратурі нагадали, що 27 червня до місцевого жителя, який працює на газотранспортному підприємстві та був дистанційно завербований для виконання завдань на користь держави-агресора, вчергове звернувся представник спецслужб Російської Федерації. Він поставив перед агентом завдання щодо перевірки інформації про перебування українських військових у Краматорську.

Читайте також: Удар по Краматорську, ймовірно, був завданий балістичною ракетою Іскандер-М - Ігнат

«Підозрюваний погодився на пропозицію та пішов у центр міста, де, помітивши на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування, записав відео, яке одразу надіслав співрозмовнику в месенджер Telegram. Аби хтось не помітив його зацікавленості зазначеною локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей», - зауважили у прокуратурі.

Через деякий час після відправки запису по даному закладу росіяни завдали удар з ОТРК «Іскандер M», внаслідок чого загинули та дістали поранення цивільні особи, зокрема діти.

Читайте також: Ракетні удари по Краматорську: кількість загиблих зросла до 12

Чоловіку загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед 12 загиблих - дівчина віком 17 років і дві 14-річні сестри. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

Контррозвідка СБУ затримала агента спецслужб РФ, який скоригував ракетний удар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-