СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську

СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську

Укрінформ
СБУ затримала коригувальника учорашнього російського ракетного удару по Краматорську.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

Контррозвідка СБУ "по гарячих слідах" затримала агента спецслужб РФ, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, йдеться в повідомленні.

"Агент рф обов’язково буде відповідати перед українським судом. Але таке затримання – це ще й сигнал для всіх інших коригувальників і зрадників, які працюють на ворога. Запам’ятайте – покарання невідворотне", - заявив голова СБУ Василь Малюк і додав: "Так само, як неминуче будуть відповідати перед міжнародним трибуналом і організатори воєнних злочинів – представники путінського режиму. Для цього ми постійно ведемо юридичну роботу і продовжуємо збір доказів для міжнародних судів. Водночас співробітники СБУ разом із побратимами з Сил оборони щодня роблять максимум, аби помститися ворогу за все те горе, яке росія принесла на нашу землю. І будемо робити це до остаточної Перемоги!".

Читайте також: Унаслідок обстрілу Краматорська постраждали троє колумбійців

Встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську є "розконсервований" агент Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації (більш відомого як ГРУ). 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе, і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Для виконання ворожої вказівки агент ГРУ здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці.

Отримавши інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди.

За даними слідства, ворожим агентом є житель Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення "активували" і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську.

Також він мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

Читайте також: Обстріл Краматорська: загрози життю пораненої дитини немає

Вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали двох ракетних ударів по Краматорську.

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста, внаслідок чого загинуло дев'ятеро людей, близько 60 осіб зазнали поранень. Серед загиблих - дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер.

Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-