Ракетний удар по Краматорську: вибуховою хвилею пошкоджені 32 будинки

Ракетний удар по Краматорську: вибуховою хвилею пошкоджені 32 будинки

Укрінформ
У Краматорську обстежують постраждалі унаслідок ракетного обстрілу багатоквартирні житлові будинки, для мешканців передбачили місця для відселення та евакуації.

Ракетний удар по Краматорську: Вибуховою хвилею пошкоджені 32 будинки

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Від вибухової хвилі постраждали 32 багатоквартирних будинки, - це дахи і вікна. Це не просто скло вибите, а навіть вивернуті віконні рами. У цих будинках проживала приблизно чверть-третина мешканців. Місця для відселення людей з постраждалих помешкань та їх евакуації передбачені і підготовлені», - сказав Кириленко.

Читайте також: Боррель назвав ракетну атаку по Краматорську демонстрацією терору

За його словами, у радіусі ураження від вибуху російського «Іскандера», що фактично охоплює увесь центр Краматорська, комунальні служби міста обстежують постраждалі будинки. Начальник ОВА припускає, що після детального вивчення ситуації кількість пошкоджених будинків може збільшитись щонайменше до 40.

Для ліквідації наслідків ракетного обстрілу з матеріального резерву міста і області будуть виділені необхідні матеріали і кошти. Наразі відбувається консервування будинків, щоб запобігти потраплянню вологи всередину приміщень. Потім лагодитимуть дахи, тому що шиферне покриття цих багатоповерхівок вже непридатне для використання унаслідок дії ударної хвилі.

Читайте також: Мирні люди і цивільна інфраструктура - не мішень: в ООН засудили атаку Росії по Краматорську

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед десяти загиблих - дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

СБУ затримала коригувальника цього удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-