СБУ затримала у Лимані «головного інженера Росенерго»

СБУ затримала у Лимані «головного інженера Росенерго»

Укрінформ
Служба безпеки України затримала в Лимані Донецької області колишнього майстра місцевих електричних мереж, який під час тимчасового захоплення міста росіянами знеструмив цивільне населення регіону і перенаправив доступну енергію на потреби загарбників.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

Служба безпеки в результаті проведення стабілізаційних заходів на звільнених територіях Донеччини викрила ще одного колаборанта.

Зловмисником виявився колишній майстер електричних мереж у Лимані, який під час тимчасового захоплення міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили «головним інженером» у створеній агресором «регіональній енергопостачальній компанії РФ». На цій «посаді» він знеструмив цивільне населення регіону і перенаправив доступну енергію на потреби росіян.

Зокрема, фігурант організовував подачу струму до загарбницької адміністрації Лимана, а також до утворених росіянами місцевих «відділів міліції ДНР» та «військової комендатури» РФ.

Крім того, колаборант забезпечував безперебійне енергопостачання будівель, в яких були розквартировані регулярні російські війська.

Читайте також: СБУ затримала ще одного російського агента, який збирав дані про оборону Південноукраїнської АЕС

Також фігурант записував для прокремлівських Телеграм-каналів відеокоментарі, де вихваляв загарбницький режим країни-агресора.

Після звільнення Лимана співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

Читайте також: СБУ затримала ворожого агента, який збирав дані про ЗСУ на східному фронті

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області Служба безпеки України затримала одного із псевдопосадовців створеної російськими загарбниками «Куп’янської залізниці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-