Загарбники виганяють з квартир маріупольців, які втратили документи на житло

Загарбники виганяють з квартир маріупольців, які втратили документи на житло

Укрінформ
Окупанти почали виганяти з домівок мешканців Маріуполя, які не можуть документально підтвердити право власності на житло.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

Маріуполі почали викидати з вцілілих квартир законих власників, якщо вони не можуть довесту росіянам право власності документами. По простому, якщо в тебе згоріли документи, а в квартиру хочуть заселитись цивільні або військові окупанти, то життя безхатька тобі гарнатоване. Ось так, - речі на вулицю, людей в нікуди", - написав Андрющенко.

Посадовець навів приклад заселення офіцерів з окупаційного корпусу Маруполя в одну із квартирв Кальміуському районі міста, "звільнених" від законних мешканців. Новоселам ордер на помешкання маріупольців видав гауляйтер міста.

Як повідомлялося, за час блокади загарбники зруйнували 50% всього житлового фонду міста. Понад 300 будинків знесли повністю вже після окупації. При цьому чимало маріупольців борються за те, щоб їх домівки залишили цілими , адже вони продовжують там жити.

Читайте також: У Маріуполі загарбники перетворили на сміттєзвалище річку Кальчик

Агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, тут так і немає нормального постачання електрики, води, газу.

Окрім того, загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Ворог перетворює Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-