На Луганщині росіяни погрожують арештом за спілкування з жителями підконтрольних Україні територій

На Луганщині росіяни погрожують арештом за спілкування з жителями підконтрольних Україні територій

Укрінформ
Росіяни погрожують арештом жителям тимчасово захоплених територій Луганської області за спілкування з людьми, які перебувають на підконтрольній України території.

Як передає Укрінформ, про це обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

"У кремлі увели в дію закон, що дозволяє затримувати громадян за порушення режиму воєнного стану на 30 діб. Крім того, запроваджено можливість затримання пасажирського транспорту за відсутності маршрутної картки", - зазначили в ОВА.

Як підкреслили в обладміністрації, "воєнний стан уведено росією тільки на тимчасово окупованій території. Тобто, додатковий тиск стосуватиметься виключно українців".

Також ще більше ускладниться виїзд із захоплених територій, "фактично узаконюються конфіскація автомобілів, затримання та арешт за будь-якої нагоди громадян України, що незгодні з російською окупацією", наголосили в ОВА.

Зокрема у Привіллі росіяни посилили контррозвідувальний режим, намагаючись виявити серед місцевого населення інформаторів Збройних сил України.

Читайте також: Росіяни створюють у «ДНР» фільтраційні табори, щоб насильно паспортизувати українців

"Дійшло до того, - повідомили в ОВА, - що представник окупаційної адміністрації міста, пересуваючись вулицями на обладнаному гучномовцем автомобілі, погрожував громадянам спілкуватися з особами, які перебувають на підконтрольній уряду України території. У разі виявлення таких випадків жінкам загрожує арешт на 15 діб, чоловікам – на 30".

Як повідомляв Укрінформ, загарбники ускладнюють процедуру в’їзду на Луганщину з Росії, влаштовують ретельні обшуки для людей із українським паспортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-