У Львові розвіднику з Волині провели пересадку шкіри

У Львові розвіднику з Волині провели пересадку шкіри

Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» виконали операцію з пересадки шкіри розвіднику з Волині, який отримав численні опіки та переломи після того, як в його авто під Куп’янськом поцілили ракетою російські пілоти.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«У Центр «Незламні» Дмитро поступив у важкому стані. Опіки 2-го ступеню руки і спини та множинні переломи стегна, лопатки, ребра та верхньої кінцівки. Спершу наші спеціалісти очистили та закрили рани. А згодом пластичні хірурги пересадили шкіру. Вони взяли трансплантат зі стегон та перемістили його на уражену вогнем ділянку на руці. Зараз можемо сказати точно: шкіра прижилась», - йдеться у повідомленні.

У медзакладі зазначають, що 39-річний Дмитро Шеменюк з села Березовичі, що на Волині. За плечима в захисника шість років прикордонної служби та рік в лавах ЗСУ - на війні, яку тоді ще не називали великою. Початок повномасштабного вторгнення застав ветерана вдома. Чоловік без вагань дістав з гаража своє спорядження та вирушив у військкомат, щоб стати на захист країни. Дмитро став розвідником. Спершу обороняв Київ, після того, як окупантів вдалося вигнати з півночі країни, продовжив воювати на Миколаївщині, а згодом - Харківщині. 

Читайте також: У Львові відкрили сучасний корпус Національного реабілітаційного центру «Незламні»

Поранення військовий отримав на Куп’янському напрямку, під час бойового завдання. Ракета ворожої авіації влучила прямо в автомобіль, де було п’ять українських захисників. Двоє з них загинули на місці. Трьох інших ударною хвилею відкинуло від авто. 

Після пересадки шкіри на волинянина чекає наступний етап - лікування переломів. Ортопед-травматологи днями мають встановити Дмитрові апарати зовнішньої фіксації. Опісля на захисника чекає тривала реабілітація. 

Як повідомляв Укрінформ, Національний реабілітаційний центр "Незламні" спільно з ГО “Побачити перемогу” розпочинають роботу над пілотним проєктом з реабілітації людей, які втратили зір унаслідок війни.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-