Як безпечно повертатись у житло після підтоплення - поради Мінреінтеграції

Як безпечно повертатись у житло після підтоплення - поради Мінреінтеграції

Укрінформ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, як безпечно повертатись у житло, яке зазнало підтоплення.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

Наразі в населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей проводяться роботи з ліквідації наслідків підриву Росією Каховської ГЕС. У деяких районах жителі вже повертаються до своїх осель.

Втім, наголошують у Мінреінтеграції, повернувшись у житло, яке перебувало у підтопленому стані, необхідно дотримуватися певних порад.

Перед тим, як заходити до помешкання, слід оцінити його зовнішню цілісність. Особливо несучі конструкції й стіни. Переконатися, що вони не деформовані водою та безпечні. Пересуваючись помешканням потрібно зважати на отвори в підлозі, розбите скло тощо.

"Всередині приміщення будьте максимально уважними. Не чіпайте електричні щитки, вимикачі, розетки, якщо вони не були добре просушені, очищені та попередньо перевірені спеціалістами. У разі увімкнення вони можуть уразити електричним струмом або спричинити пожежу. Це ж стосується й електричних приладів, які залишалися у підтопленій оселі", - підкреслили у Мінреінтеграції.

Читайте також: Як постраждалим від підтоплень отримати виплати – роз’яснення Мінреінтеграції

Повертатися з дітьми можна лише у прибране, добре просушене та безпечне житло.

"Пам’ятайте: повертатися до осель, які знаходилися у зоні затоплення, можна лише з дозволу місцевої влади та служб екстреного реагування", - наголосили у Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Станом на 25 червня на правобережжі Херсонщини залишаються підтопленими два населені пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-