На правобережжі Херсонщини залишаються підтопленими два населені пункти

На правобережжі Херсонщини залишаються підтопленими два населені пункти

Укрінформ
У Херсонській області на правому березі Дніпра після підриву росіянами Каховської ГЕС залишаються підтопленими два населені пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

«На річці Дніпро у створі поста «Херсон», спостерігається поступове зниження рівня води та перевищує норму на 3 см (з початку доби рівень знизився на 3 см). На Каховському водосховищі у створі поста «Нікополь» по причині втрати гідравлічного зв’язку з основною частиною водосховища, подальші спостереження у створі поста неможливі», - ідеться в повідомленні.

Підтопленими залишаються два населені пункти (два будинки) на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово захопленій території.

Загалом по Херсонській області евакуйовані 2 тис. 783 особи (у т.ч. 309 дітей та 80 маломобільних осіб) та 284 тварини. Розгорнуто роботу 14 евакуаційних пунктів.

Читайте також: Екологи прогнозують загибель значної частини дерев на підтоплених територіях

Вибухотехніки перевірили майже 620 гектарів території на Херсонщині після підтоплення, знешкодили ще 76 вибухонебезпечних предметів.

«На ранок 25 червня середній рівень води становить 33 сантиметри. І це дозволяє нам продовжувати відновлювальні роботи. Вибухотехніки перевірили майже 620 гектарів територій, що раніше були затоплені. Там виявили та знешкодили 76 вибухонебезпечних предметів», - повідомив у Телеграмі голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін,

"Херсонгаз" перевіряє герметичність газопроводів, є позитивний результат у 51 багатоповерхівці в центральній частині Корабельного мікрорайону.

Читайте також: Можливий російський теракт на ЗАЕС: чим це загрожує Україні, Європі й самій Росії

Окрім того, із Корабельного мікрорайону вивезли майже 190 тонн сміття.

Триває прибирання у Калинівській та Тягинській громадах. У Калинівській громаді розмінували 5 будинків.

«Незабаром в населених пунктах мають завершити прибирання. І ми розпочнемо наступний етап відновлювальних робіт», - зауважив Прокудін.

Як повідомляв Укрінформ, рятувальники завершили збір нафтопродуктів, які осіли поблизу населеного пункту в заплаві річки Вірьовчина у Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

Читайте також: На Херсонщині загарбники сформували спецгрупи, щоб сховати тіла загиблих - Зеленський

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: Херсонська МВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-