Росія за добу атакувала 11 регіонів України - зведення ОВА

Росія за добу атакувала 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники за добу здійснили атаки на 11 регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи. 24 червня.

Вночі ворог здійснив чергову масовану ракетну атаку на Київську область. Ворожі цілі були знищені ППО.

Внаслідок падіння уламків ракет горіла трав’яна підстілка в декількох громадах. Пошкоджені лінія електромереж та легковий автомобіль.

У Кіровоградській області вночі працювали сили ППО. Уламками збитих ракет у Кропивницькому пошкоджено кілька домоволодінь та автомобілі.

У Чернігівській області за добу росіяни здійснили чотири обстріли Новгород-Сіверського району з мінометів і САУ.

У Сумській області вночі та вранці ворог здійснив шість обстрілів прикордоння. Зафіксовано 24 вибухи. Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Есманська, Юнаківська, Білопільська, Великописарівська громади.

Читайте також: Війська РФ уночі та вранці шість разів обстріляли прикордоння Сумщини

Вчора протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів прикордоння Сумщини. Зафіксовано 50 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Хотінська, Шалигинська, Великописарівська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська, Краснопільська громади.

Російська армія 72 рази обстріляла 19 населених пунктів Запорізької області. Тричі з авіації ворог атакував Оріхів та Левадне, бив по Левадному з БПЛА, завдав сім ударів із РСЗВ по Гуляйпільському, Полтавці, Левадному, а також здіснив 61 артилерійський обстріл Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Чарівного, Білогір'я, Новодарівки, Приморського тощо.

Зафіксовано 33 повідомлення про руйнування житлових будинків та іншого майна.

Під час обстрілу Приморського смертельні поранення дістав 64-річний чоловік.

Вночі росіяни масовано атакували ракетами Дніпропетровську область. За попередніми даними, 9 крилатих ракет і три безпілотники знищені.

Є влучання у Дніпрі. Є постраждалі, серед них двоє дітей. Знищені чотири приватні будинки, ще 25 пошкоджені. Також пошкоджені майже 20 автомобілів та газогін, а також інфраструктурний об'єкт.

Читайте також: Унаслідок російського обстрілу Нікополя є загиблий

Також росіяни обстрілювали Нікопольський район з важкої артилерії. Під ударами були Марганецька громада та Нікополь. Контузію дістав 67-річний чоловік.

В Нікополі пошкоджені два приватні будинки, чотири господарчі споруди, лінія електропередач.

Вночі ворог завдав удару двома ракетами ЗРК С-300 по Харкову. Одна ракета влучила в землю у промисловій зоні Холодногірського району: пошкоджено 10 легкових автомобілів. Друга ракета влучила в землю у Слобідському районі: пошкоджена газова труба, вибиті вікна двоповерхової адміністративної будівлі, сталася пожежа.

На Слобожанському напрямку в Харківській області війська РФ завдали авіаційного удару в районах Гатища і Плетенівки.

Ворог з мінометів та артилерії обстріляв Гур'їв Козачок, Уди, Ветеринарне, Козачу Лопань, Стрілечу, Олійникове, Нескучне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Плетенівку, Бударки, Землянки, Озерне, Вільхуватку, Чугунівку, Тополі.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Масютівка, Кислівка і Берестове.

Вчора внаслідок обстрілів Вовчанська Чугуївського району були пошкоджені будівлі Роганського м’ясокомбінату, сталася пожежа.

Ворог з мінометів обстріляв смт Вільча Чугуївського району, пошкоджено приватне домоволодіння.

У селі Чернещина Ізюмського району в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено приватне домоволодіння.

В селі Артемівка Чугуївського району місцевий житель віком 73 років у лісі підняв з землі вибухонебезпечний предмет, який здетонував. Чоловік госпіталізований.

У Луганській області російська армія не полишає спроб просунутися в Серебрянському лісництві, але атаки на південь від Діброви були зупинені українськими військовими.

По Невському та Білогорівці ворог завдав авіаударів. Ці села також опинилися під вогнем артилерії.

Читайте також: На Луганщині ворог не полишає спроб просунутися вперед, на власні втрати не зважає

За добу росіяни здійснили 112 обстрілів Луганщини (випустили 511 снарядів).

У Донецькій області ворог здійснив 20 обстрілів Нескучного, Віролюбівки, Дальнього, Авдіївки, Костянтинівки, Красногорівки, Курахового, Торецька, Часового Яру, Північнго, Ямполя, Курахівки.

Пошкоджено 13 житлових будинків, господарчу споруду, цивільний автомобіль, гараж, водогін, ЛЕП, автомобіль ДСНС, газогін.

За добу на Донеччині двоє людей загинули і двоє були поранені.

Вночі у Миколаївській області протиповітряна оборона збила дві російські крилаті ракети типу Х-101/555.

Вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади.

За добу загарбники здійснили 78 обстрілів Херсонської області (випустили 399 снарядів), з них по Херсону — 10 обстрілів (32 снаряди).

Росіяни поцілили у райони 23 населених пунктів, транспортне підприємство в Херсоні, адміністративну будівлю та заклад торгівлі в Бериславі.

Читайте також: Росіяни за добу випустили по Херсонщині 399 снарядів, четверо загиблих

Внаслідок обстрілів транспортного комунального підприємства у Херсоні загинув 55-річний працівник. Його 43-річний та 53-річний колеги від отриманих поранень померли у лікарні. Ще троє працівників підприємства перебувають в медичних закладах.

Через мінометний обстріл Веселого загинув чоловік та поранена жінка.

В Антонівці легкі поранення дістали жінка та 17-річний підліток.

Всього на Херсонщині через російську агресію четверо людей загинули, шестеро (з них одна дитина) дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-