У Чернівцях відкрилася фотовиставка знищених росіянами пам'яток Маріуполя

У Чернівцях відкрилася фотовиставка знищених росіянами пам'яток Маріуполя

Фото
Укрінформ
У Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася фотовиставка "Вписані в історію. Зруйновані війною". На ній представлені більше 30 фото архітектурних пам'яток Маріуполя, які були зруйновані внаслідок російської агресії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Чернівецькому краєзнавчому музеї ми сьогодні відкриваємо виставку "Вписані в історію. Зруйновані війною". Вона представляє найбільш важливі архітектурні пам'ятки Маріуполя, які були знищені внаслідок російської агресії. У створенні цієї виставки брали участь як професійні фотографи, так і звичайні небайдужі мешканці нашого міста, яким вдалося вивезти свої фото з окупованого міста" - розповіла кураторка напрямку культури центру "ЯМаріуполь" у Чернівцях Наталія Арусланова.

У Чернівцях на фотовиставці показали більше 30 зруйнованих війною пам'яток Маріуполя / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

За її словами, на виставці представлено 32 об'єкти. Структурно їх поділили на три напрямки - архітектурні пам'ятки, пам'ятки культури і монументальне мистецтво.

На виставці представлений готель "Контіненталь", побудований родиною італійських підприємців наприкінці 19 століття, будинок Рейгера, будинок Гампера, будинок Трегубова, а також і знищений російськими авіабомбами Донецький обласний драматичний театр у Маріуполі.

Читайте також: У Києві презентували виставку, присвячену переселенцям і біженцям

"Драмтеатр для маріупольців і для всіх українців став на сьогодні своєрідним символом цинізму російської агресії. На представленому на виставці останньому фото театру ми бачимо будівлю сильно зруйновану через авіабомбардування. Але в подальшому, після повної окупації міста, російські агресори повністю знесли будівлю театру. Це один із безперечних фактів їх змови і бажання приховати власні криваві злочини", - додала Арусланова.

Вперше цю виставку презентували у Києві, її експозиція тривала до 1 травня цього року. Чернівці стали другим містом, куди привезли фотороботи про зруйновані об'єкти Маріуполя. Далі її планують показувати і в інших містах України, де працюють центри "ЯМаріуполь".

У Чернівцях виставка працюватиме до 29 червня.

Як повідомляв Укрінформ, на виставці в рамках Глобального медіафоруму Deutsche Welle в Бонні представили роботи українського фотографа Жоржа Іванченка, який фіксував моменти війни з перших її днів у різних регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-