У Чернівцях запрацював Офіс підтримки військових та їх сімей

У Чернівцях запрацював Офіс підтримки військових та їх сімей

Фото
Укрінформ
У Чернівцях для покращення комунікації з військовими відкрили "Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей".

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька ОВА, передає Укрінформ.

"У приміщенні департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА відкрився "Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей", - йдеться у повідомленні.

За словами першої заступниці начальника Чернівецької ОВА Альони Ватаманюк, робота над створенням Офісу велась кілька місяців. Робота такого закладу дозволить покращити комунікацію між військовими, їх родинами та чиновниками, які відповідають за надання різних послуг.

У Чернівцях запрацював Офіс підтримки військових та їх сімей / Фото: Чернівецька ОВА

"Я впевнена, що це лише основа. Надалі плануємо створення повноцінного ветеранського хабу. Відтак Офіс – це початок нашої роботи, оскільки надалі ми розумітимемо, що потрібно доповнити, чого бракує. Я рада, що тепер в одному місці можна знайти відповіді на більшість питань. Нам хочеться, щоб кожна родина військовослужбовця відчувала, що про них турбуються і допомагають", - сказала Атаманюк.

Читайте також: Уряд розширив перелік обов’язкових адміністративних послуг у ЦНАПах для учасників бойових дій

У відкритому "Офісі соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей" надаватимуть такі послуги: первинне консультування військовослужбовців та членів їхніх сімей, визначення проблеми, підготовка плану дій для її вирішення; формування пакету документів, комунікація із відповідальними органами, передання документів для прийняття рішення; психологічний супровід та детальне роз’яснення з питань проходження військової служби та участі у зоні бойових дій; допомога близьким та родинам військовослужбовців у вирішенні проблемних питань, пов’язаних з проходженням військової служби, участі в бойових діях, отримання соціальних пільг та гарантій; безкоштовний адвокатський супровід з питань правового захисту та відновлення прав військовослужбовців (встановлення фактів, що мають юридичне значення; соціальних гарантій тощо).

Отримати допомогу в "Офісі соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей" можуть ветерани війни, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей військовослужбовців, члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць.

"Офіс соціальної підтримки військовослужбовців та членів їх сімей" розташований у холі Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА, що находиться за адресою: вулиця Головна, 245.

Як повідомлялося, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна вважає, що близько 10% населення України будуть дотичними до ветеранських послуг після завершення російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-