За добу росіяни атакували десять регіонів України — зведення ОВА

За добу росіяни атакували десять регіонів України — зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники за добу здійснили атаки на 10 областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 21 червня.

У Хмельницькій області цієї ночі сили і засоби Повітряних Сил знищили шість дронів-камікадзе. Постраждалих та загиблих немає.

Уламки впали на гараж та господарчу будівлю в одній з громад області. Працюють усі відповідні служби. Підрозділи ДСНС ліквідували займання.

У Чернігівській області за добу зафіксовано 10 обстрілів. Ворог обстрілював Новгород-Сіверський та Корюківський райони із мінометів та артилерії, пускав некеровані авіаційні ракети із гелікоптерів. Внаслідок обстрілу у селі Семенівської громади горів житловий будинок та господарські споруди. Також у громаді кілька сіл без електропостачання, роботи по його відновленню розпочаті.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили 17 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 77 вибухів. Обстріляно сім територіальних громад: Сумський район – Юнаківська, Краснопільська, Білопільська, Миропільська; Шосткинський район – Есманська, Середино-Будська, Зноб-Новгородська. Попередньо — без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 109 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Краснопільська, Хотінська, Білопільська, Середино-Будська, Новослобідська, Великописарівська громади.

У Юнаківській громаді пошкоджено два приватних домоволодіння та господарчу споруду.

Внаслідок обстрілів Білопільської громади пошкоджено приватний будинок та цивільний автомобіль.

У Запорізькій області за останню добу ворог здійснив 87 обстрілів 18 населених пунктів. Завдав ракетного удару по Комишувасі, тричі атакував Левадне з БПЛА, здійснив шість ударів з РСЗВ по Левадному, Новодарівці, Лобковому, Степовому та 77 артилерійських обстрілів по Преображенці, Гуляйполю, Оріхову, Темирівці, Новоандріївці, Гуляйпільському, Чарівному, Залізничному, П'ятихатках та інших прифронтових селах.

Читайте також: У Запоріжжі рівень води впав майже на 4,5 метра

Надійшло 66 повідомлень про пошкодження та руйнування житлових будинків, господарчих споруд, автотранспорту, складських приміщень, комунікацій.

Під час вечірньої атаки у Преображенці мінно-вибухові травми отримали чотири місцеві жителі. Їх оперативно доставили до медичної установи.

У Дніпропетровській області вчора протягом дня ворог чотири рази обстріляв Нікопольщину. Випустив з важкої артилерії понад два десятки снарядів, скинув боєприпас з БпЛА. Постраждали Нікополь й Марганецька громада. Поранення отримав 74-річний чоловік, він доправлений до лікарні.

Пошкоджені їдальня, адмінбудівля, спортивний об’єкт, вісім приватних будинків, три автомобілі, дві лінії електропередач.

Ввечері ворог двічі вдарив по Марганецькій громаді Нікопольського району. Атакував з важкої артилерії та безпілотника. Люди вціліли.

У Харківській області сьогодні вночі ворог обстрілював Вовчанськ Чугуївського району. В місті повністю зруйновано приватний будинок, пошкоджені господарчі споруди. Попередньо, — без постраждалих.

Вчора внаслідок обстрілу села Григорівка Куп'янського району пошкоджено лінії електропередач.

Також вчора внаслідок обстрілу Вовчанська пошкоджено щонайменше 7 житлових будинків, господарчі споруди, сталися пожежі. Зазнала поранення та була госпіталізована жінка 58 років.

Внаслідок обстрілів у селі Вільхуватка, смт Великий Бурлук та с. Анискине Куп'янського району пошкоджено приватні житловий будинок. За попередніми даними — без поранених.

У Луганській області учора загарбники зосередили штурмові зусилля на ділянці поблизу Кремінної, намагаючись просунутися в бік населених пунктів Донеччини. На Луганщині вони зосередили значну кількість особового складу і техніки. Під вогнем агресора залишаються звільнені населені пункти – Білогорівка, Стельмахівка та Невське.

За добу ворог здійснив 99 обстрілів, випустивши 413 снарядів.

Читайте також: Росіяни на Луганщині погрожують людям невидачею гуманітарки

У Донецькій області за добу — двоє загиблих, один поранений.

Під вогнем були населені пункти: Авдіївка, с. Дружба, Курахове, с. Бердичі, с.Молочарка, с.Новий Комар, Костянтинівка, смт Щербинівка, смт Північне, с.Костянтинівка.

Пошкоджено 10 житлових будинків, цивільний автомобіль, гараж, господарська споруда.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області за добу агресор здійснив 72 обстріли, випустивши 345 снарядів, з них по Херсону — 3 артилерійських обстріли (15 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 28 населених пунктів області. Вчора зранку вкрили вогнем житлові квартали Херсона. Удари ворожої артилерії прийшлися на цивільні обʼєкти – домівки, дитсадок, освітній заклад та СТО. Через обстріл загинув 27-річний чоловік. Під ворожі удари також потрапила бригада «швидкої», котра прямувала на допомогу херсонцям. Медичні працівники не постраждали.

Росіяни також обстріляли рятувальників у Херсоні, які розчищали мул. Внаслідок артобстрілу загинув один співробітник ДСНС, ще 8 — поранені.

Всього через російську агресію дві людини загинули, ще 8 - дістали поранення.

Продовжується ліквідація наслідків підриву Каховської греблі.

Середній рівень води в області становить 56 сантиметрів. Підтопленими залишаються Херсон, Новогреднєве та Благодатівка, під водою - 595 будинків.

Читайте також: У Генічеську загарбники готуються до «евакуації»

Як повідомляв Укрінформ, уночі 21 червня ворог завдав удару з північного напрямку ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-