Росіяни на Луганщині погрожують людям невидачею гуманітарки

Росіяни на Луганщині погрожують людям невидачею гуманітарки

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Рубіжному Луганської області загарбники погрожують не видавати гуманітарну допомогу тим жителям, хто на це "не заслужив".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

"Окупанти не в змозі відбудувати житло та комунікації, відкрити робочі місця, крім комунальної сфери, де ці місця існували і до них. Замість грошей працівникам видають гуманітарку. Під час видачі якої в Рубіжному загарбники останнім часом стали наказувати, що продуктові набори потрібно ще заслужити, інакше отримають містяни їх востаннє", - зазначають в ОВА.

"Те ж саме стосується й пенсіонерів, які також за їжу мають загарбникам постійно щось доводити", - підкреслюють в обладміністрації.

Як ідеться в повідомленні, під ворожими мінометними та артилерійськими обстрілами протягом 17 червня опинилися Стельмахівка, Невське, Білогорівка та Новоселівське.

"Ворог не полишає спроб просунутися у бік Новоселівського та Білогорівки, залишаючись активним поблизу цих населених пунктів. Знову атакував саме їх, і вкотре – безуспішно. Всі намагання росіян зупинили українські військові. Противник вже неодноразово користувався ротацією та посиленням своїх військ на Луганщині, але й нові підрозділи не допомагають йому рушити вперед", - наголосив начальник ОВА Артем Лисогор.

Читайте також: Загарбники у червні вивезли з Луганщини у РФ півтори сотні дітей — Центр нацспротиву

На тимчасово захоплених територіях Луганщини російські дезертири продовжують бігти з фронту. В лісових посадках поруч з населеним пунктом Новорозсош поблизу Новопскова розпочались пошукові заходи групи російських дезертирів з числа мобілізованих. До розшуку задіяні підрозділи Росгвардії, повідомли в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Лисогора, жителі сіл у прифронтовій смузіна Луганщині попри щоденні обстріли не хочуть віїжджати, там досі залишаються 130 людей, переважно пенсіонери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-