Вбивцю львівської студентки засудили до довічного ув’язнення

Вбивцю львівської студентки засудили до довічного ув’язнення

Укрінформ
Личаківський районний суд Львова виніс вирок 22-річному Нестору Литвинчуку за вбивство 19-річної львівської студентки Дар’ї Косенок, призначивши йому довічне позбавлення волі.

Про це у Фейсбуці повідомила адвокатська агенція Lawyers Association "Truth&Law", яка представляла у суді постраждалого батька дівчини.

«Адвокати кримінальної практики АО «Правда і Закон» домоглися довічного позбавлення волі для Нестора Литвинчука у резонансній справі про вбивство», - йдеться у повідомленні.

Мова йде про жорстоке вбивство 19-річної Дар’ї Косенок – студентки ЛНУ імені Івана Франка родом з Дніпропетровщини, яке сталося у Львові у березні 2021 року. Дівчину знайшли мертвою в орендованій квартирі із численними ножовими пораненнями.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Прикарпатті зізнався у скоєному

Зазначається, що хлопець намагався уникнути найвищої міри покарання, симулюючи психічний розлад. Однак на вимогу батьків дівчини було проведено повторну експертизу у Києві, яка і спростувала попередні висновки експертів та встановила, що Литвинчук симулює психічний розлад.

Також, відповідно до вироку, Литвинчук має сплатити батькові вбитої дівчини 861 тис. грн моральної шкоди.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня 2021 року на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що у квартирі одного з будинків на вулиці Личаківській у Львові, яку власниця здавала в оренду подобово, було виявлене тіло невідомої дівчини з ознаками насильницької смерті. Правоохоронці встановили особу дівчини - 19-річної жительки Дніпропетровської області, студентки одного з львівських вишів.

Читайте також: У столичній багатоповерхівці знайшли тіла двох неповнолітніх дівчат

31 березня 2021 року поліцейські затримали зловмисника - 19-річного жителя Житомирської області. Пара зустрічалася близько двох років. Квартири для зустрічей винаймали подобово. В цій, де сталося вбивство, молоді люди перебували одну добу і продовжили оренду на другу. Знаряддям убивства став ніж, який був у квартирі. Ним хлопець наніс 27 ножових поранень в область грудної клітки та втік через вікно. Тіло вбитої в кімнаті за кілька годин знайшла власниця квартири, яка й повідомила в поліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-