У столичній багатоповерхівці знайшли тіла двох неповнолітніх дівчат

У столичній багатоповерхівці знайшли тіла двох неповнолітніх дівчат

Фото
Укрінформ
Столичні поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом смерті двох неповнолітніх дівчат у Солом’янському районі міста.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба поліції Києва, передає Укрінформ.

«Подія сталась 17 червня в будинку на вулиці Уманській. На східцевому майданчику виявлено тіла двох неповнолітніх дівчат. Провівши ряд слідчих дій, поліцейські з’ясували, що 16.06.2023 двоє дівчат попросили у знайомого ключі до його квартири на вулиці Уманській, де надалі вживали психотропні речовини - солі PVP», - уточнили у поліції.

Зазначається, що після цього 15-річні подруги залишилися в оселі до ранку та надалі були виявлені мертвими. На місці працювала слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції, оперативники та судово-медичний експерт.

За фактом смерті неповнолітніх було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Санкція цієї статті ККУ передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Окрім того, правоохоронці затримали власника квартири у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, до якого напередодні прийшли дівчата з метою вживання наркотичних речовин, та розпочали справу за фактом надання приміщення з метою незаконного вживання психотропних речовин із залученням неповнолітніх відповідно до ч. 2 ст. 317 ККУ.

«Затриманому повідомлено про підозру та готується клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, встановлюються обставини, за яких неповнолітні придбали психотропну речовину, для притягнення причетних осіб до відповідальності», - заявили у пресслужбі.

Читайте також: На Прикарпатті знайшли мертвою дев'ятирічну дівчинку, яку розшукували

Як повідомлялося, 24 лютого у Київській міській прокуратурі заявили, що у столичному наркопритоні померла школярка.

Фото: поліція 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-