У філії «Лісів України» викрили підпільну криптоферму – підприємство обіцяє перевірку

У філії «Лісів України» викрили підпільну криптоферму – підприємство обіцяє перевірку

Фото, відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань викрили діяльність підпільного дата-центру з майнінгу криптовалют, яку облаштували в службових приміщеннях філії "Рава-Руське лісове господарство" державного підприємства "Ліси України".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Організували криптоферму колишній директор, який зараз очолює іншу філію, його заступник, який обіймає посаду директора, головний бухгалтер та інші відповідальні особи.

Встановлено, що понад рік тому в державній установі встановили технологічне обладнання, що забезпечило роботу нелегального майнінг-центру.

Згенерована криптовалюта зберігалася у спеціально створених криптогаманцях посадовців.

Кошти за витрачену електроенергію сплачувало державне підприємство, а зловмисники отримували чистий прибуток.

За попередніми підрахунками, збитки склали понад 1,5 млн грн, а фігуранти заробили на цьому щонайменше 4 млн грн.

Також через систематичне перевантаження комунальних мереж відбувалося знеструмлення та масштабні перебої з енергопостачанням житлових об’єктів і критичної інфраструктури.

Читайте також: Українські правоохоронці та ФБР ліквідували дев’ять сервісів обміну криптовалюти

Під час слідчих дій у службових приміщеннях філії "Рава-Руське лісове господарство" виявили й вилучили технологічне обладнання, що забезпечувало діяльність майнінг-центру: флеш накопичувачі, комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони, відеокарти, блоки живлення, материнські плати, процесори, жорсткі диски, охолоджувачі для процесорів, перехідники, сервери й диски, на яких зберігається безперебійне відеоспостереження, а також документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Держпідприємство «Ліси України» ініціювало службову перевірку філії на Львівщині.

Про це повідомляє пресслужба підприємства у Фейсбуці.

«За даними ДБР, у філії «Рава-Руське лісове господарство» виявлено криптоферму. ДП «Ліси України» співпрацює з правоохоронними органами та вже розпочало службову перевірку з цього приводу», - йдеться в повідомленні.

В держпідприємстві наголошують, що у разі підтвердження фактів всі причетні будуть притягнуті до відповідальності. Крім того, підприємство посилить комплексну систему моніторингу за роботою філій.

Як повідомляв Укрінформ, у червні правоохоронці заблокували діяльність шахраїв, які за допомогою фальшивих чатботів ДТЕК привласнили кошти близько 3 тисяч людей.

Фото: dbr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-