Рівень Дніпра у Херсоні щогодини падає на 2-5 сантиметрів

Рівень Дніпра у Херсоні щогодини падає на 2-5 сантиметрів

Укрінформ
Рівень води у Дніпрі на позначці «Херсон» щогодини знижується на 2-5 см і станом на 15 червня 2023 року становить 2,04 метра.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ПрАТ «Укргідроенерго» у Телеграмі.

«У створі поста «Херсон» продовжується стабільний спад інтенсивністю 2-5 см за годину. За добу рівень води знизився на 0,4 м. І станом на 8:00 15 червня становить - 2,04 м. Протягом поточної доби нижче Каховської ГЕС триває спад рівнів води на 1-10 см за годину з утриманням затоплень», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції можуть працювати з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.

Укргідроенерго та проєктний інститут продовжують працювати над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища після деокупації. За попередніми розрахунками на це потрібно буде 2-3 місяці.

«Гідроенергетики Укргідроенерго з різних регіонів України продовжують надавати гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС», – додали в Укргідроенерго.

Читайте також: На Херсонщині підтопленими залишаються 44 населені пункти

Як повідомляє пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), у Телеграмі, за минулу добу рівень води у Херсонській області знизився на 48 сантиметрів.

«Херсонщина: Минулої доби рівень води знизився на 48 см. З початку робіт рятувальники ДСНС евакуювали 2 782 людей та 264 тварин. Надано психологічну допомогу 391 громадянину. Наразі підтоплено 1 919 будинків. Зі 157 приміщень відкачано воду – 37 тис. м. куб. Залучено 66 мотопомп», - уточнили у ДСНС.

Зазначається, що з початку робіт рятувальники підвезли понад 11 тонн продуктів харчування та предметів першої необхідності, очищено 14 тонн води. Працівники ДСНС підвезли та роздали населенню 253 тони питної та технічної води.

Читайте також: У Миколаєві рівень води через підрив Каховської ГЕС впав ще на вісім сантиметрів

Рятувальники загалом очистили від залишків мастильних продуктів 240 кв. м території та забезпечили реагування на 1376 звернень громадян.

Від ДСНС наразі до робіт залучено 324 рятувальники, в тому числі піротехнічні розрахунки, та 47 од. техніки.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища. Станом на 12 червня Каховське водосховище зменшилося на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-