На Херсонщині підтопленими залишаються 44 населені пункти

На Херсонщині підтопленими залишаються 44 населені пункти

Укрінформ
На Херсонщині підтопленими залишаються 44 населені пункти, 27 на правобережжі і 17 – на тимчасово окупованому росіянами лівому березі.

Як передає Укрінформ, про це начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Телеграмі.

«По оперативній ситуації. Зараз вода знаходиться на позначці 2 метри 4 сантиметри. Підтопленими залишаються 44 населені пункти, 27- правобережжя, 17 – тимчасово окупований лівий берег», - зазначив Прокудін.

Читайте також: РФ підірвала Каховську дамбу, щоб завадити контрнаступу, але це їй не допоможе - Україна в ОБСЄ

Він додав, що площа підтоплених сільськогосподарських угідь зменшилася на деокупованих територіях на 600 га. Станом на цей ранок на правобережжі під водою залишається 1923 будинки – це на 150 менше, ніж напередодні ввечері.

Як тільки вода відходить, одразу розпочинаються відновлювальні роботи – розмінування, обстеження, прибирання територій, які були раніше під водою, сказав Прокудін.

Читайте також: У Миколаєві рівень води через підрив Каховської ГЕС впав ще на вісім сантиметрів

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині 14 червня станом на 14.30 середній рівень підтоплення становив 2 метри, затопленими внаслідок підриву Каховської ГЕС залишалися 45 населених пунктів, з них 28 на правому березі Дніпра та 17 на лівому, згідно з інфографікою, на правобережжі було затоплено 3103 будинки.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-