Поліція охороняє від «чорних археологів» місця обміління Каховського водосховища

Поліція охороняє від «чорних археологів» місця обміління Каховського водосховища

Укрінформ
На Херсонщині поліція патрулює місця обміління Каховського водосховища, щоб не допустити розкрадання історичних об’єктів «чорними археологами».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«Дії поліції спрямовані на те, щоб не допустити на вивільненій від води території та у прибережних зонах роботи «чорних археологів», запобігти мародерству, копачам-грабіжникам, які знищують, руйнують та пошкоджують об’єкти культурної спадщини, історичні та археологічні артефакти від давніх та козацьких часів до Другої світової війни», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, крім відповідальності за розкрадання об’єктів культурної спадщини, поліція попереджає громадян про небезпеку перебування на таких територіях, де після сходження води залишилася велика кількість вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Площа Каховського водосховища зменшилась на 50% - Укргідроенерго

У поліції зазначають, що після підриву російською армією Каховської ГЕС та подальшого обміління Каховського водосховища ці місця закриті та небезпечні для відвідування. Нині їх посилено охороняє та патрулює поліція спільно з працівниками ДСНС у взаємодії з органами місцевої влади. На місцях обміління водосховища виставлені спеціальні спостережні пости.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Фото: поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-