До постраждалих через підрив Каховської ГЕС регіонів приїдуть медики з інших областей

До постраждалих через підрив Каховської ГЕС регіонів приїдуть медики з інших областей

Укрінформ
До постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС регіонів відряджатимуть медиків-добровольців з інших областей.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

"Для підсилення кадрової спроможності лікарень до роботи на території постраждалих регіонів (Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей), а також на прифронтових територіях додатково будуть залучені до роботи медики з інших регіонів. Медики на добровільній основі долучатимуться до роботи у вищезгаданих областях на термін від двох тижнів до 30 днів. При цьому повторне відрядження можливе не раніше ніж через 30 днів після попереднього", - йдеться у повідомленні.

Залучатимуться такі фахівці, як лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицевий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог, лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри тощо.

Читайте також: Полтавщина відправила на Херсонщину 14 вантажівок з гуманітарною допомогою

Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні, медичні працівники, окрім заробітної плати, отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження.

Зазначається, що медики можуть бути залучені до підсилення медзакладів у кілька способів: через керівника лікарні, який подає до державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України» списки охочих медичних працівників, у тому числі науково-педагогічних працівників закладів вищої (післядипломної) освіти, фахівців з реабілітації, для їх направлення у відрядження для надання медичної допомоги та/або реабілітаційної допомоги; через самозвернення на гарячу лінію МОЗ – залишивши заявку на участь за номером: 0 800 60 20 19.

Читайте також: Благодійники столиці та Київщини допомагають мешканцям Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-