Благодійники столиці та Київщини допомагають мешканцям Херсонщини

Благодійники столиці та Київщини допомагають мешканцям Херсонщини

Укрінформ
Благодійні фонди столиці та Київської області відправили кілька тонн допомоги на підтоплену Херсонщину та військовим.

Про це повідомили Укрінформу в БФ "Help For Ukrainе".

“За минулі вихідні благодійна організація БФ "Help For Ukrainе" відправила майже 4 тонни допомоги Херсону, що потерпає від підтоплення, спричиненого підривом російськими загарбниками греблі Каховської ГЕС, а також майже 2 тонни допомоги 23-му окремому мотопіхотному батальйону “Хортиця”; а БФ “Фонд “Громади Приірпіння” передав для Херсонщини корм для домашніх тварин, подушки, ліки”, - зазначили в організації.

Зокрема, за сприяння та допомоги парафіян із Південної Кароліни (США), пастора Штефана Келлера з Німеччини, Міжнародного благодійного фонду "Nova Ukraine”, мережі АЗК “ОККО”, фракції “Слуги народу” у Київській міській раді на підтримку мешканців Херсонщини в Центр видачі допомоги Дніпровської громади було відправлено продукти тривалого зберігання, мийні та гігієнічні засоби, бензопили, генератори, різні інструменти.

Читайте також: Допомогу Україні у подоланні наслідків підриву росіянами ГЕС надають 13 країн – Шмигаль

Для Херсонської військової адміністрації від фракції “Слуги народу” у Київській міськраді, пастора Штефана Келлера з Німеччини та БФ “Help For Ukrainе” і “Громади Приірпіння” було закуплено і доправлено бензопили, генератори, респіратори, насоси, інструменти, засоби гігієни, корм для тварин, постіль, ліки, продукти, одяг і взуття.

Усе це розподілено між мешканцями Херсонщини з урахуванням безпекових вимог і потреб постраждалих.

Крім того, було доправлено гуманітарний вантаж 23-му окремому мотопіхотному батальйону “Хортиця”. Цьому посприяли нові партнери БО БФ “Help For Ukrainе” - парафіяни з Північної Кароліни і Румунії та постійні партнери і донори з Німеччини, зокрема Оксана Улан з @MEDICAL e.V.

Читайте також: Евакуація з Херсонщини: у Мінреінтеграції розповіли, куди звертатися

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація склалася на тимчасово окупованих територіях.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-